Naša priča

Uvodnik

Istra, još od Rimljana prepoznata kao „Terra Magica“ svojom poviješću i krajolikom inspirirala nas je za suvremena rješenja koje vile Ceja za odmor nude. Sve viši zahtjevi kupaca usmjerili su nas u kreativna rješenja visoke klase i vrhunskog uređenja što su prioriteti su u projektiranju i izgradnji vila Ceja. Lokalna ekologija i tipologija življenja temelj su na kojemu nastaju naše ideje i kreativni modeli. Arhitektonsko projektiranje i dizajniranje prije svega postavlja pitanje kako održati i sačuvati lokalnu istarsku ekologiju te istovremeno biti u potrazi za inovativnim tipologijama izgradnje poštujuću najsuvremenije zahtjeve kupaca željnih odmora i uživanja.

Slijedeći navedene principe u dizajnima vila Ceja želimo pokazati kako arhitektura , posebno tipologija kuće može ponuditi odgovor na povećanu svijest i zahtjev “real estate” tržišta, umornog od monopolističkih i općenitih pristupa, i ponuditi nove kreativne modele održivog prostornog razvoja.
Koncipirali smo udobne i suvremene kuće za odmor kojima smo maksimalno iskoristili kvalitetu atraktivnih lokacija.

Interview

Današnji način života i zahtjevi naših kupaca usmjerili su nas u kreaciji jedinstvenih suvremenih udobnih vila za odmor Ceja na atraktivnim prirodnim lokacijama. Jedinstven doživljaj istarskog krajolika i njegovih vizura, u našim vilama stapa se s unutrašnjim prostorom kao mjestom odmora i uživanja.
Suvremenost u idejama i izgradnji ono je što naši kupci cijene, a kvalitetni materijali i sustavi koji će osigurati dugogodišnju funkcionalnost, trajnost i udobnost u korištenju ovih građevina i njihovih okućnica prioritet su u izgradnji kuća za odmor.

Naše vile za odmor građevine su koje pružaju najbolja moguća prostorno konstruktivna rješenja koja prate današnji način života.
„Puno je primjera novoizgrađenih kamenih stancija ili neoklasicističkih vila koje izgledaju kao da su izgrađene u nekom drugom prošlom vremenu, a pred kojima su parkirani brzi automobil sa GPS-om, kuća ima podno grijanje sa dizalicom topline koje se može daljinski uključiti mobilnim telefonom, elektronska centrala nadzire rad scena rasvjete, alarma i integriranog razglasa. Međutim, koncept treba biti iskren u svim svojim elementima; i u interijeru i eksterijeru. Projekt treba planiranu građevinu točno postaviti u vremenu i mjestu njenog nastanka“- ističu autori kuća za odmor „Ceja“, arhitekti Dean Peteh i Lina Stepančić.

Potpuna sloboda u radu i kreativnom oblikovanju arhitektonskih rješenja na vilama “Ceja“ u Premanturi i Motovunu iskoristila je pune potencijale našeg stručnog tima.

Izazov i odgovornost u pretakanju suvremenih ideja u stvarnost stvorila je tri jedinstvene kuće za odmor. Koncipirali smo udobne i suvremene vile u kojima smo maksimalno iskoristili kvalitetu atraktivnih lokacija nevjerojatnog istarskog krajolika.

Želite vilu za odmor na najjužnijoj građevinskoj čestici Istre? Zaplovite pogledom u plavi Jadran i zeleni Mediteran iz udobnosti vašeg doma. Vila u Premanturi ima jedistven položaj jer je njezin nesvakidašnji koncept s dnevnim prostorom i terasom na najvišoj etaži osigurao najbolje moguće vizure mora i zelenila zaštićenog krajolika Kamenjak u širini od preko 200°.

Želite vilu u srcu Terre Magice? Zaplovite pogledom kroz rijeku Mirnu i provirite u tajne šuma u kojima se skrivaju tartufi-istarsko zlato. Vile u Motovunu nalaze se na visokom brežuljku s vizurama srednjevjekovnog gradića Motovuna i doline rijeke Mirne. Dnevni prostori na višoj etaži građevine omogućili su izvrsne poglede i privatnost. Ostvaren je bolji kontakt sa južnim dijelovima zemljišta te omogućena intima prostora bazena i pripadajućih otvorenih prostora.

Naš rad dao je konačne rezultate kojima smo vrlo zadovoljni. Projekti su uspjeli iskoristiti mogućnosti njihovih jedinstvenih lokacija. Slijedećim projektima za CEJU nastaviti ćemo na isti način i to nas veseli.

Osnovni podatci o autoru

indigo arhitektonski studio, Pula
Arhitekt Dean Peteh 2005. godine osnovao privatnu praksu, a u u tvrtci je od njenog početka arhitektica Lina Stepančić. Tim danas sačinjavaju 4 arhitekta: Dean Peteh, Lina Stepančić, Marko Hajdarović i Iris Roce.

Indigo tim ima iza sebe oko 350 projekata rezidencijalnih građevina tipa obiteljskih kuća ili kuća za odmor te nekoliko desetaka projekata višestambenih, poslovnih i turističkih građevina i rekonstrukcija, renovacija i prenamjena građevina graditeljskog nasljeđa. Prioriteti naših projekata su optimalna, a inovativna prostorna rješenja te najbolje iskorištenje pozitivnih osobina zadanih lokacija.

Naše područje djelovanja je u rasponu od projekata autohtono-ambijentalnog oblikovanja do građevina suvremenog i progresivnijeg oblikovanja. Uvijek nam je bilo važno da građevina bude funkcionalna, konstruktivno ispravna, da se uklopi u zadani budžet i, naravno, da bude estetski vrijedna. Te je vrijednosti morala zadovoljiti bez obzira dali je u završnom izgledu kuća autohtonih elemenata ili suvremenog izričaja.